Berkensiroop is een van nature zoete substantie die wordt gemaakt van berkensap dat in het vroege voorjaar wordt geoogst en vervolgens wordt geconcentreerd door alleen het inkoken van dit verse berkensap.
Het is mogelijk om het ruwe berkensap dat uit de berk komt direct te verhitten, zodat het water in het sap verdampt. Maar dit kost veel energie en tijd....
Veel zuiver water
Daarom wordt het berkensap met mechanische methodes bewerkt.
Het resultaat is:
- Een kleine hoeveelheid water met geconcentreerde suikers en voedingsstoffen (20%) die de basis vormt voor de berkensiroop
- Een grote hoeveelheid puur water. (80%)
Vanaf het oogstseizoen 2025 gaan we het water niet alleen gebruiken voor het maken van de diverse exclusieve dranken, maar zullen er ook frisdranken van gemaakt worden. Een deel van dit biologisch gecertificeerde drinkwater zal worden verpakt als zgn. 'plat' water.
De frisdranken worden gearomatiseerd en koolzuurhoudend gemaakt in grote metalen vaten.
Zodra deze frisdanken op smaak zijn gebracht, gaan ze naar de bottelarij en gaan ze op fles.
Het werkelijk unieke aan deze lijn frisdranken is dat deze voor 100% uit biologisch gecertificeerde ingrediënten bestaan.
INCLUSIEF het WATER!

Zodra in Nederland de productie van de verschillende frisdranken volledig "op stoom" zal zijn gekomen, wordt er een interessante lijn van zgn. "HARD-Seltzers" toegevoegd.
Deze zullen worden gebotteld in blikjes van 200ml.
