Vainqueur, een rijke likeur van Visquí en honing.
En verrijkt met een mix van botanische ingrediënten
geplukt in Nationale Parken der Lage Landen.
Whisky en honing zijn al eeuwenlang bekend om hun heerlijke combinatie.
Dit is voor mij echter een startpunt, geen eindbestemming.
Het zou een gebrek aan kennis demonstreren om het
hierbij te laten.
Het is een prachtige combinatie, maar hoe kan ik een nóg dieper en mooier palet aan smaken bereiken?
Een smakenpalet waarvan de liefhebber meteen zegt:
Dit is “Vainqueur”. Het Franse woord voor “Overwinnaar”.
Ik ontwikkelde deze exclusieve drank na het volgen van een plantkunde cursus om botanische ingrediënten
te kunnen onderscheiden, te vinden en te weten hoe deze toe te passen in de voedselbereiding. Kortom, om in je hoofd een smakenbibliotheek te maken van de diverse planten die de natuur ons geeft. En deze toe te passen bij de bereiding van voedsel en dranken.
Het resultaat is een ongekende samenstelling van
ingrediënten van deze unieke drank met een
alcoholpercentage van 40%.
Terwijl dit niet prominent in de smaakbeleving naar voren komt.