Hoewel het eerder een wat stoffig imago had, is sinds een aantal jaar gin meer en meer populair bij de jongere
doelgroep.
De laatste jaren zijn er meer en meer gearomatiseerde gins op de markt gekomen. Maar geen één op basis van
biologisch berkensap en biologisch water.
Deze unieke berken gin is gemaakt met berkensap
en zuiver biologisch water.
Aangevuld met een aantal ingrediënten zoals yuzu en honing, die de gin als aangenaam zacht
en fruitig laten smaken. De kenmerkende smaak van de jeneverbes is aanwezig, maar in de achtergrond en dient als fundering voor de verschillende andere smaakmakers.
De oorsprong van de naam Neerlands Lef is afkomstig uit de Eerste Wereldoorlog.
De Nederlandse soldaten kregen iedere dag een halve liter jenever. De Nederlandse soldaten vochten als tijgers en de Engelsen dachten dat het door de Jenever (Gin) kwam.
De Nederlanders deelden hun rantsoen met de Engelse soldaten.
Dat resulteerde in de bijnaam die de Engelse soldaten aan deze drank gaven: Dutch Courage.
Daarom heb ik deze gin met een knipoog naar het
verleden in goed oud Nederlands “Neerlands Lef”
genoemd.