Berkenwijn Aperitief
verrijkt met honing

Mièlève

Berkenwijn Aperitief
verrijkt met honing

Mièlève

Achtergrond

Een goed huwelijk tussen onze biologische berkenwijn
en biologische honing.

Als ambachtelijk Berkensiroopmaker heb ik een passie voor zoetigheden en de complexiteit van verschillende smaken.

Meer dan 30 jaar ben ik met zeer uiteenlopende
grondstoffen een gedreven “amateur wijnmaker”.
Jaren geleden kreeg ik de beschikking over een heel oud
berkenwijn recept uit Finland.
Dat was de basis van dit unieke berkenwijn aperitief.

Na veel variëren op dit recept, maakte ik een biologische
berkenwijn, eigenlijk een vruchtenwijn op basis van
berkensap, van indrukwekkende kwaliteit.
Bijzonder aan deze berkenwijn is dat er onder andere
berkensap en biologische champagnegist gebruikt wordt.
Het was voor mij logisch, om het niet alleen als “wijn” te beschouwen, maar ook als basis voor nog meer dranken.

Het was een zoektocht om een evenwichtig smakenpalet te
bereiken. De invloed van het alcoholpercentage op het eindresultaat was verrassend.
Uiteindelijk kwam ik tot een 100% biologische berkenwijn
verrijkt met honing en versterkt tot 18%.

Een “allemansvriend” met een zeer milde smaak, die kan worden gedronken als aperitief, digestief of dienst kan doen als basis voor cocktails.

Wil je werkelijk iets verrassends? Serveer hem dan als glühwein.

Productgegevens

Productnaam:            Mièlève
Productcategorie:      Berkenwijn aperitief met honing
Land van productie:  Nederland
Ingrediënten:             100% biologisch gecertificeerd
                                      - Berkenwijn
                                      - Honing
                                      - Suikers
                                      - Berkensiroop
                                      - Natuurlijk aroma
Alcoholgehalte:          18% (versterkt)
Allergenen:                 Geen
Beschikbare flessen: 500ml -  50ml
Sluiting:                        Aluminium schroefdop met houten cover
Certificering:              Biologisch
        
Beschrijving
Als Mièlève in de mondholte rolt, is er direct de associatie
met zacht fluweel en een evenwichtig zoete honingsmaak, waarbij de alcohol niet prominent naar voren komt.  

Kleur:          Diepe goudkleur
Neus:          Vriendelijke zoetige ferment- en honinggeur
Smaak:        Vol, zacht en rond. Een mooie balans tussen
                     het zuurtje van de berkenwijn en het zoet
                     van de honing met vanille tonen.
Serveertip:  Warm als glühwein, kamertemperatuur
                     of gekoeld 5 - 8 °C.

Cocktailrecept

Glüh Mièlève

Bereidinsgwijze

• Schenk per glas 75ml Mièlève in een pan of schaal
  (Afhankelijk van manier van verwarmen; gas of magnetron)
• Knijp een paar sinaasappelschijfjes uit
• Doe er een paar kruidnagelen bij
Een kaneelstokje
• Verwarm het geheel. Laat niet koken.
Laat 5 minuten trekken.
Passeer door een theezeefje
Serveer in een shortdrinkglas
• Verwarm indien gewenst het glas 20 seconden in magnetron
• Garneer met een partje appel.

TOP