Een goed huwelijk tussen onze biologische berkenwijn
en biologische honing.
Als ambachtelijk Berkensiroopmaker heb ik een passie voor zoetigheden en de complexiteit van verschillende smaken.
Meer dan 30 jaar ben ik met zeer uiteenlopende
grondstoffen een gedreven “amateur wijnmaker”.
Jaren geleden kreeg ik de beschikking over een heel oud
berkenwijn recept uit Finland.
Dat was de basis van dit unieke berkenwijn aperitief.
Na veel variëren op dit recept, maakte ik een biologische
berkenwijn, eigenlijk een vruchtenwijn op basis van
berkensap, van indrukwekkende kwaliteit.
Bijzonder aan deze berkenwijn is dat er onder andere
berkensap en biologische champagnegist gebruikt wordt.
Het was voor mij logisch, om het niet alleen als “wijn” te beschouwen, maar ook als basis voor nog meer dranken.
Het was een zoektocht om een evenwichtig smakenpalet te
bereiken. De invloed van het alcoholpercentage op het eindresultaat was verrassend.
Uiteindelijk kwam ik tot een 100% biologische berkenwijn
verrijkt met honing en versterkt tot 18%.
Een “allemansvriend” met een zeer milde smaak, die kan worden gedronken als aperitief, digestief of dienst kan doen als basis voor cocktails.
Wil je werkelijk iets verrassends? Serveer hem dan als glühwein.