Berken Visquí
Gerijpt op eiken- en berkenhout

L'Artisan

Bio Berken Visquí

L'Artisan

Achtergrond

l’Artisan mag geen “whisky” heten...
... maar door whiskykenners wordt hij beoordeeld als “net zo rijk aan nuance en smaak!”

Om een alcoholische drank als whisky te kwalificeren, zijn er een aantal wettelijke vereisten.
Naast de lijst van grondstoffen is een belangrijke regel dat deze drank drie jaar moet hebben gerijpt in eiken vaten.
Na drie jaar en één dag mag hij “whisky” worden genoemd.

Om niet gebonden te zijn aan specifieke regels, heet deze drank geen whisky, maar "Visquí".
Dus.... l’Artisan is geen whisky, maar een Visquí!

Formeel is het een “berken eau de vie” bereid volgens mijn eigen recept en eigen methode.
Het resultaat heb ik de ondertitel  “Visquí der Lage Landen” gegeven.

De naam l'Artisan was eigenlijk een vanzelfsprekendheid toen ik als enige in de berkensapsector in Frankrijk de beschermde titel Artisan de Qualité (Kwaliteits Ambachtsman) kreeg.

De laatste fase in de productie van deze prachtige drank is de rijping op eiken- en berkenhout.

Productgegevens

Productnaam:            l’Artisan
Productcategorie:      Berken Visquí
Land van productie:   Nederland
Ingrediënten:             100% biologisch gecertificeerd
                                      - Graanalcohol
                                      - Water uit levende bronnen
                                      - Berkensap
                                      - Berkensiroop
                                      - Huisgemaakte karamel
Lagering:                     Op eiken- en berkenhout
Alcoholgehalte:          42%
Allergenen:                 Geen
Beschikbare flessen: 500ml -  50ml
Sluiting:                       Aluminium schroefdop met houten cover
Certificering:            Biologisch
Aanvullend:                Vegan        

Beschrijving
Door de combinatie van eikenhout en berkenhout en de bewerking ervan, onstaat een breed palet aan smaaknuances.

Kleur:    Donker goudkleurig
Neus:    Amandel, vanille en geroosterde houttonen 
Smaak: Zachte ronde smaak waarbij het eikenhout
               duidelijk aanwezig is. Het berkenhout en
               berkensap geven deze Visquí een fluweelzachte
               afdronk.        

Cocktailrecept

L'Artisan Patois

Bereidinsgwijze

• Schenk 50ml L'Artisan Visquí in een shortdrinkglas
• Vul met ijsblokjes. 
• Een paar scheutjes limoensap
• Een paar druppels gembersiroop
• Top af met gemberbier
• Garneer met een sinaasappelschil.

TOP