l’Artisan mag geen “whisky” heten...
... maar door whiskykenners wordt hij beoordeeld als “net zo rijk aan nuance en smaak!”
Om een alcoholische drank als whisky te kwalificeren, zijn er een aantal wettelijke vereisten.
Naast de lijst van grondstoffen is een belangrijke regel dat deze drank drie jaar moet hebben gerijpt in eiken vaten.
Na drie jaar en één dag mag hij “whisky” worden genoemd.
Om niet gebonden te zijn aan specifieke regels, heet deze drank geen whisky, maar "Visquí".
Dus.... l’Artisan is geen whisky, maar een Visquí!
Formeel is het een “berken eau de vie” bereid volgens mijn eigen recept en eigen methode.
Het resultaat heb ik de ondertitel “Visquí der Lage Landen” gegeven.
De naam l'Artisan was eigenlijk een vanzelfsprekendheid toen ik als enige in de berkensapsector in Frankrijk de beschermde titel Artisan de Qualité (Kwaliteits Ambachtsman) kreeg.
De laatste fase in de productie van deze prachtige drank is de rijping op eiken- en berkenhout.