Opgeleid aan de Hotelschool en werkzaam geweest bij sterrenrestaurants, maak ik de dranken op basis van
berkensap vanuit dit perspectief.
Bij vodka miste ik altijd “het hout”.
De beste wijn, whisky en rum worden gelagerd op hout.
Zonder enige twijfel een verrijkende en onmisbare stap
in het productieproces.
Bij het drinken van vodka rees bij mij altijd de vraag:
Waarom geen “hout”? Dat zou de scherpte eraf halen en zou de vodka diepgang geven...
Toen ik deze gearomatiseerde berkenvodka componeerde
stond voor mij vast dat deze unieke drank een unieke smaak zou krijgen. Onder andere met een nuance van hout.
In dit specifieke geval berkenhout.
Omdat berkenhout een geheel andere samenstelling van kleur- en smaakstoffen in zich heeft dan eikenhout, was het een zoektocht.
Na lang experimenteren is het uiteindelijk gelukt om
een evenwichtige berkenvodka met een geheel eigen en herkenbaar vriendelijk karakter te maken.
Niet een gewone vodka in een kunstzinnige fles, maar een kunstzinnige vodka in een mooie fles.